TelefonszámTelefonszámom: +3630 6787010
E-mailE-mail címem: [email protected]

2024. 02. 23

-

Gazdász Szépe

Kiemelt Fő Támogatóink

További Támogatóink

Médiapartnerek
Kiss Bea - Iván

Kiss Beának hívnak, 31 éves vagyok. Győr-Moson-Sopron megyében Ivánban gazdálkodunk. Mindig is érdekelt a mezőgazdaság, jó ideje tartottam saját lovat, de közelebbi kapcsolatba csak páromnak és családjának köszönhetően kerültem vele. Másfél éve komoly lépésre szántam el magam és kiléptem a multik világából, egy nagyon jól jövedelmező, vezető beosztást hagytam ott a megérzéseim miatt. Azóta a szakma elsajátítása és tanulása teszi ki a mindennapjaimat. Szántóföldi termesztéssel foglalkozunk és húsjellegű szarvasmarhákat tartunk. Az állomány javarészt magyartarka jellegű, de most állunk át a Murray Grey nevű fajtára. Ez nagyon izgalmas számomra, mivel ez a fajta hazánkban még nem elterjedt. A közeljövőben több figyelmet szeretnék szentelni a tenyésztésnek és tervben van egy saját feldolgozó üzem is. Meggyőződésem, hogy a „több lábon állás” és a fenntarthatóság, az állatok, a természet tisztelete képezik a jövőt. E mellett saját lovas udvarom kialakítása is szerves részét képezi a hétköznapjaimnak. A lovacskáink létszáma immár 4 csodás egyedre gyarapodott. Folyamatosan tanulok, jelenleg az alternatív képességfejlesztés módszereit sajátítom el. Mesteremnek köszönhetően, aki mindenben támogat, 1 éve bele kezdtem a western lovaglásba. A mezőgazdaság számomra a szabadságot, a természet ismeretét, tiszteletét jelenti. Szeretnék egyszer igazán jó gazdává válni és idővel átállni a környezetbarát gazdálkodásra. Remélem, hogy hozzáállásunkkal és tevékenykedésünkkel követendő példát mutatunk a következő generációnak! 

Szabó Eszter - Tiszaalpári

Szabó  Eszter 20 éves Tiszaalpári lakos vagyok,összesen 35 hektáron dolgozunk igaerővel, a lovakkal  műveljük a földeket, emellett tejelő szarvasmarhákat, sertést és baromfikat is tartunk. Ez nem csak munka, hanem ez az életformám is! zámomra biztonságot és szabadságot jelent.

Farkas Judit - Szigetcsép

Farkas Judit vagyok, 29 éves, szigetcsépi lakos. Nagyon szeretem az állatokat, ők teszik ki a mindennapjaimat, ők jelentenek számomra mindent. A családban egyedül csak nagypapám foglalkozott mezőgazdasággal és állattartással, de sajnos a távolság miatt csak ritkán volt alkalmunk rá, hogy meglátogassuk őt, pedig imádtam nála lenni.  Az állatok kiskorom óta fontos szerepet töltenek be az életemben. Nagy álmom volt az, hogy egyszer kecskéim legyenek, majd ezáltal a kecskesajt készítés fortélyait is elsajátítsam. 2 éve sikerült elindulnom ezen az úton, mikor a szülői házat elhagytam. Ahogy külön költöztem, máris 3 kecskével gyarapodott a már meglevő kis farmom, ahol még birkák, lovak, baromfik és disznók is találhatóak. Emellett kisebb földeket is művelünk, így nem okoz számomra problémát a traktorral való kaszálás sem, sőt, ha arra van szükség, akkor a kézi kasza is a kezemre áll. Kezdő gazdálkodóként fő célom még az önfenntartás. Imádom ezt az életet, ha tehetem, minden szabadidőmet az állataimra fordítom.  

Tófalvi Csilla - Fenyőkút

Tófalvi Csilla vagyok 23 éves. A családommal egy Erdélyi falucskában élünk Fenyőkúton. Mezőgazdasággal és állattartással foglalkozunk. Nagyon szeretem ezt a fajta életmódot, imádok az állatainkkal foglalkozni.

Csókási Réka - Hódmezővásárhely

Csókási Réka Gitta vagyok. 19 éves és Hódmezővásárhelyen élek. A mezőgazdaság már kis korom óta az életem része köszönhetően a nagyszüleimnek. Vidékfejlesztési agrármérnök hallgató vagyok és iskola mellett egy lovardában dolgozom. A lovak szerves részét képezik az életemnek. A későbbiekben szeretnék én is saját gazdaságot. A húsmarha tenyésztés vonz a leginkább.

Vissza az Eseményekhez