TelefonszámTelefonszámom: +3670 8844603
E-mailE-mail címem: [email protected]

2020. 01. 22

-

Mézkirálnyő

 

Szemerits Eszternek hívnak és jelenleg a gödöllői Szent István Egyetem növényorvos hallgatója vagyok. Családomban többen is mezőgazdasággal foglalkoznak, én is ezt választottam hivatásomul. A középiskola végétől intenzíven foglalkozom a méhekkel. Mivel az én bölcsőmet sajnos még nem méhészetben ringatták, ezért először könyvekből, újságokból és az internetről olvastam róluk. Már az írások alapján is lenyűgöztek ezek az állatok. Igazán azonban akkor döntöttem el, hogy méhészkedni szeretnék, amikor elmentem néhány környékbeli méhészhez és élőben találkozhattam ezzel a hivatással. Készséggel és nagy szeretettel fogadtak még a számomra ismeretlen méhészek is. Boldogan meséltek nekem a szakma minden fortélyáról. Mindenki egy kicsit máshogy állt hozzájuk, ami számomra nagyon érdekes volt. Általános tudásra szerettem volna szert tenni, így elvégeztem 2018-ban egy méhész OKJ képzést Gödöllőn, ahol szintén rengeteg új ismerettel gazdagodtam. A méhészet egy olyan terület, ahol az ember tényleg mindig új dolgokat tapasztalhat és tanulhat.

A méhészeti rendezvények között, kiemelkedő jelentőséggel bír a Jászberényi méhésztalálkozó és mézvásár. Minden évben itt választják meg az aktuális év mézkirálynőjét, akinek feladata, hogy képviselje a méhészeket és a fogyasztókat egyaránt , az országhatáron belül és kívül. Idén én is jelentkeztem erre a megmérettetésre, az írásbeli, szóbeli és színpadi bemutatkozás után a zsúri engem választott meg mézkirálynőnek. A méz népszerűsítését udvarhölgyeimmel Páprádi Anna Bíborkával és Busi Adriánával egy csapatként fogjuk megoldani.

Amikor augusztus 3-án fejemre került Jászberényben a korona, rögtön éreztem, hogy annak bizony súlya van. Ez a tisztség nemcsak egy színjáték, hogy kitűnjünk és felhívjuk a vásárlók figyelmét a mézfogyasztásra. A méhészek jól tudják, hogy egy kaptárban szükség van „királynőre”.

 

A méhészek körében fő céljaim: közösségépítés, gazda-méhész  konfliktusok oldása, generációváltás problémája

Fogyasztók körében fő céljaim: méhészek-fogyasztók közelítése, méhészeti termékek népszerűsítése, találkozás fogyasztókkal rendezvényeken, intézményekben

A méhészektől és a mézkedvelőktől is azt kérném, osszák meg ezt az oldalt (https://www.facebook.com/magyarorszagmezkiralynoje/), hogy minél szélesebb körben terjedjenek a tudnivalók.

Szeretném megkérni  Önöket,  hogy amennyiben bármilyen újító ötletük lenne, amivel növelhetnénk a méhészeti termékek hírnevét, ne habozzanak megkeresni vele.

Írjanak e-mailt: [email protected]

Hívjanak bátran: + 36 30/ 612-9001

Segítségüket köszönjük! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png 

 

Üdvözlettel:. 
Szemerits Eszter

Mézkirálynő 

Szólj hozzá a bejegyzéshez


Hasonló Agrártudós cikkek

2020-01-17 19:12:59

Segíti a támogatási rendszer a generációváltást?

  A támogatásoknak köszönhetően mesterségesen jövedelmezőbb képet mutathat magáról a valóságosnál,...

2020-01-11 19:12:41

Traktorosok kézikönyve!

    Összeszedésre került pár olyan gondolat, amely a traktoros élet mindennapjait...

2020-01-05 08:21:42

Mi is a valós ok a klímaváltozásért?

  Kérlek ne engem okolj a klímaváltozásért! Egy tejelő tehén levele az...

2019-12-30 20:25:54

41,4 tonna kukorica egy hektárról! REKORD

  Új világrekod született 2019-ben,a kukorica termésversenyen.. no nem itthon, hanem...

Vissza az Agrártudós cikkeihez