TelefonszámTelefonszámom: +3630 6787010
E-mailE-mail címem: [email protected]

2021. 05. 15

-

A kisebb gazdaságok menekülnek az életben maradásért!?

 

 

Az agrárvállalkozások versenyképességének erősítése az egyik legfontosabb célja az agrárpolitikánknak, hiszen ennek sikeressége kulcsszerepet játszik jövedelemtermelő képességük növelésében.

Mind a gazdaságpolitikai, mind az agrárpolitikai eszközöket ennek fényében fejlesztjük, és ezt szeretnénk a Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 után elérhető eszközrendszerével is segíteni - mondta el Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára .

Az agrárium kihívásai között szerepel még a generációváltás, a precíziós technika minél szélesebb körben történő alkalmazása és a klímaváltozás hatásaira való hatékony stratégiák kidolgozása is. 

Az államtitkár kiemelte, hogy a  gazdaságpolitikai és agrárpolitikai döntések és intézkedések meghozatalakor leginkább azt tartják szem előtt, hogy javítsák a mezőgazdasági termelők megélhetését.

Miközben a mezőgazdaság az egyik legnagyobb elszenvedője a klimatikus és környezeti változásoknak, mégis feladata a környezet és a mezőgazdasági termelés közötti összhang elősegítése, a termelő tevékenységgel járó környezeti terhelés csökkentése a következő időszakban – tette hozzá.

 

A zömében kisebb gazdasági szereplőkből álló agrárszektorra egyre erőteljesebb nyomást helyez az élelmiszerkereskedelem és élelmiszeripar fokozódó koncentrációja, a mind nagyobb méretű piaci szereplők gazdasági fölénye. Ezzel szemben sikeresen fellépni akkor lehet, ha egyszerre lépnek előre ezek a gazdálkodók a technológiai fejlesztés, az egymással való együttműködés és szakmai tudás fejlesztése terén, ugyanis így lesznek versenyképesek. 

 

Forrás: Agrárszektor.hu

Szólj hozzá a bejegyzéshez


Hasonló Agrártudós cikkek

2021-05-09 08:51:28

LÉGY TE IS GAZDÁSZ SZÉPE!

  Miért érdemes jelentkezni a 2021-es  versenyre? Olvassátok el a Fruzsi...

2021-05-02 09:16:39

Boldog anyák napját!

  Ma van anyák napja, ezért gondoljunk rájuk!   A nők, édesanyák nagyon...

2021-04-25 10:21:30

IDÉN IS LESZ GAZDÁSZ SZÉPE!

  Az alábbi felületen lesz az IDÉN megtartva a HATODIK Gazdász...

2021-04-18 10:05:05

A szakértők szerint minden földet elvetnek!

  Országosan megkezdődött a tavaszi kultúrák, a  kukorica és a napraforgó...

Vissza az Agrártudós cikkeihez