Agrártudós


Elkezdődött a foci VB.. no meg az aratás is!

Június idusán véget ér a tanítás az iskolákban, megkezdődnek a nyári szabadságok, páros években válogatott foci mérkőzéseket nézhetünk... de amiért leginkább a nyarat várjuk, AZ ARATÁS!

 

Nekünk, Gazdáknak az egész éven át tartó munkánk "gyümölcse" kezdődik meg nyáron! Míg mások a nagy melegben sört kortyolgatnak egy medence partján, addig bizony a növénytermesztéssel foglalkozók számára a munkák dandárja csak most kezdődik el. Vetésterületünk nagy részét kitevő őszi növényeink, azaz az őszi árpa, őszi búza és az őszi káposztarepce ez időben érik meg.

 

Az aratás nem is olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Nagyon sok buktató játszik közre, mint például a csapadék, mely akár ha csak pár csepp erejéig is esik, akkor aznapra abba kell hagyni a betakarítást! Sokszor technikai gondok adódnak, mert ugye ezek az arató-cséplő gépek egész évben csak állnak, amikor viszont használnánk őket, biztos előfordul olyan hiba, amit addig nem is gondolt volna az ember. 

A munkaszervezés is precíz embert kíván, megfelelő kiszolgáló személyzet - azaz mindig kell hogy legyen üres pótkocsi- is szükséges a zavartalan aratáshoz, sosem szabad, hogy a kombájn a föld közepén álljon!

 

2018.04.14.-étől elkezdődött a foci világbajnokság, és vele egy időben az aratások is! Ezért most egy olyan kedvezménnel kedveskednék nektek a VB ideje alatt, ami a következő: 
MINDEN RENDELÉS MELLÉ egyszerre 3 DB AJÁNDÉK MATRICÁT KÜLDÖK!

 

Ezek a matricák egyébként vízállóak is, így nyugodtan felragaszthatod őket a traktorra, kombájnra is akár! Fontos információ még, hogy a matricákat nem kell kiválsztanod a rendeléshez, ezek automatikusan belekerülnek majd a csomagodba!Ha esetleg nem ismernéd, milyen matricák kaphatóak, nézd meg a főoldalon a termékek fül alatt!  (http://joskabatyam.hu/termeklista/matricak)

 

Bő termést és jó szurkolást a meccsekhez!

 

/Jóska Bátyám/