Agrártudós


Elérkezett a Gazdász Szépe 2018 döntője!

2018.05.27.-e a Gazdász Szépe 2018 választás döntője.

 

Az idei verseny is nagy népszerűségnek örvendett, a több mint 40 jelentkező közül került ki a három döntős, akik közül ma kiderül, ki is lesz a 2018-as verseny győztese. A döntő  Jóska Bátyám Facebook oldalán kerül megrendezésre, 16- 20 óráig LIVE SZAVAZÁS formájában.

A döntőnél egyik versenyző se rendelkezik hozott ponttal, tehát a 4 óra alatt összegyűjtött hangulatjelek száma fog dönteni!

 

Engedjétek meg, hogy bemutassam a döntősöket:

 

Dalacsi Imola:

"Dalacsi Imolának hívnak, 16 éves vagyok és családommal Orosháza területén gazdálkodunk. Fő tevékenységünk a dinnyetermesztés, de ezen kívül több kertészeti kultúrával is foglalkozunk, nem csak szabad földön hanem fóliában is. A családi tradíciót követve már nagyszüleim és szüleim is mezőgazdasággal foglalkoztak, és mind a mai napig gyakorló gazdálkodók. Mellettük lehetőségem nyílik rá, hogy többféle növénytermesztését is megtanuljam. Szeretek kint dolgozni a földeken egészen a magvetéstől, az értékesítésig részt veszek a munkában, vagyis a "termőföldtől az asztalig" elvet igen fontosnak tartom a vásárlók visszajelzése miatt is. A növények szeretete ápolása és életre segítése a legszebb dolog a számomra. Továbbá boldogsággal tölt el, hogy egészséges élelmiszert nyújthatok vásárlóim számára!"

 
Horváth Bettina:
" Horváth Bettina vagyok és az ismerőseim biztatása vett rá, hogy nevezzem magam, mert szerintük itt a helyem bár nem szeretem mutogatni magam, nincs itt felénk ilyesmire idő. De térek is a lényegre, 25 éves vagyok és a családi gazdaságunk tagjaként Ricsén élek. A turizmussal kapcsolatos diplomám mellett mezőgazdasági technikus végzettséggel is rendelkezem. Beleszülettem ebbe az életbe, amit imádok, mindig volt jószág körülöttem, minden állatot szeretek, de amióta az eszemet tudom a lovak szerelmese vagyok. Jelenleg 3 lovat tartok, de hamarosan jön az újabb kiscsikó is. Édesapám juhokat tenyészt és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, neki köszönhetem, hogy ilyen életet élhetek. Gyerekkoromban nyulaim is voltak, nagyon szerettem gondozni őket. Nem vagyok nagy gép mester de ha kell elvezetem a traktort is, például mint a képemen bála hordaskor. Kedvencem a kis rakodó gépünk, ami nagy segítség számomra a lovak körüli munka során, de van hogy a határba nekem kell kimenni vele a fiúknak segíteni a munkában, ilyenkor sokan megmosolyognak mikor meglátnak benne. Véleményem szerint, a mai technika segítségével egy nő is hasonlóan ki tudja venni a részét a gazdaságban, de ez inkább maradjon a férfiak dolga ha lehet, szívesen besegítek, de jobban szeretek a konyhában forgoni, mert imádok sütögetni. "
 
Fekete Tímea:
" Fekete Tímea vagyok, Makói, 29 éves. Családi gazdaságunkban dolgozom fiatal gazdaként. Édesapám mellett jó kezekben vagyok hiszen, nagyon sok tapasztalatot és tudást nyerek tőle. Fő profilunk a fokhagyma és a petrezselyem. Évek óta járom a szegedi és a budapesti nagybani piacokat, itt értékesítem a megtermelt áruinkat. Gyerek korom óta érdekel a mezőgazdaság, hiszen ebben nevelkedtem fel, ezt láttam a szüleimtől. Agrármérnöki főiskolát végeztem, hobbiként másodállásban Aerobik és World Jumping (trambulin fitnesz edző) vagyok. Szeretem a természetet, imádom az állatokat, jelenleg csak juhok tartok. Óriási megtiszteltetés lenne, ha egy ilyen megmérettetésen jó eredménnyel végeznék. "
 
Nehéz lesz a választás az biztos, egy nagyon szoros küzdelemre számítok! Szavazatodat mindenképp add le az általad legszimpatikusabbnak ítélt hölgyre!

/Jóska Bátyám/